Co je to HHC?

Co je to HHC?

Po divokém úspěchu delta 8 THC jako legální alternativy k více kontrolované dostupnosti delta 9 THC hledal konopný průmysl další méně známé kanabinoidy, aby mohl konkurovat na různorodém trhu s konopím. Jedním z nejnovějších a nejslibnějších je hexahydrokanabinol, obvykle zkrácený na HHC.

HHC je příbuzný THC již dlouho známý vědě, ale až donedávna o něm uživatelé konopí často diskutovali. Je to minoritní kanabinoid; vyskytuje se přirozeně v konopí, ale v množstvích příliš malých na to, aby byla extrakce nákladově efektivní. Vzhledem k tomu, že komerční výroba se teprve rozjíždí, není stále příliš známá.

Většina kanabinoidů může být přeměněna na jiné kanabinoidy změnou chemie molekul. Stejně jako delta 8 THC a delta 10 THC se komerční HHC vyrábí z CBD získaného z konopí v laboratoři chemickými procesy. Oproti delta 8 a delta 10 jednu velkou právní výhodu: nejmenuje se THC.

 

Jak se HHC vyrábí?

HHC objevil ve 40. letech minulého století chemik Roger Adams . Vytvořil HHC přidáním vodíku do molekuly THC a změnou jejích fyzikálních vlastností. Proces, nazývaný hydrogenace, je poprvé popsán v patentovém dokumentu z roku 1947.

Hydrogenace upravuje strukturu delta 9 THC nahrazením dvojné vazby dvěma atomy vodíku. Čímž se změní jeho molekulová hmotnost a také se stane stabilnější. Podle Marka Scialdonea , chemika a vedoucího vědeckého oddělení BR Brands, hydrogenace zlepšuje „stabilitu a odolnost vůči termooxidačnímu rozkladu“ – což znamená, že HHC má delší skladovatelnost a je méně náchylný k poškození způsobenému UV světlem a teplem.

Budeme “hight”? Má to vedlejší účinky?

To je trochu ošemetné. Ačkoli HHC technicky není THC, má podobné účinky – pokud ho používáte dostatek. Když se vyrábí v laboratoři, šarže HHC je směsí aktivních a neaktivních molekul HHC. Aktivní HHC se dobře váže na kanabinoidní receptory vašeho těla; ostatní ne.

Výrobci zatím nepřišli na nákladově efektivní způsob, jak oddělit vysoce účinný HHC od jeho dvojčete s nízkou účinností. Takže komerční HHC – což je mix těchto dvou forem – může být pro kupujícího něco jako blbost. Ale má znatelné účinky. Zprávy od uživatelů ho obecně popisují jako někde mezi delta 8 a delta 9 THC.

Téměř vše, co víme o účincích a vedlejších účincích HHC, je neoficiální. To znamená, že uživatelé hlásí stejný soubor vedlejších účinků, které znají uživatelé delta 9 THC. Úzkost a paranoia, sucho v ústech, suché a červené oči, hlad a nespavost.


Ukáže se v testu na drogy?

Zdá se, že se v těle nemusí rozkládat stejným způsobem jako THC. Na rozdíl od forem delta 8, delta 9 a delta 10 THC existují určité důkazy, že se nemetabolizuje na 11-hydroxy-THC, což je látka rozkladu, kterou testuje mnoho panelů léků.

Ale to nebylo studováno a není jisté. Zatím nikdo s jistotou neví, že nezanechá stopy užívání ve vaší krvi, moči nebo vlasech. Pokud váš zaměstnavatel testuje na užívání drog, doporučujeme vám neriskovat svou práci používáním HHC.

Má zdravotní výhody?

HHC nebyl široce studován, na rozdíl od hojnějších kanabinoidů, jako je delta 9 THC nebo CBD, ale existuje několik slibných výzkumů. Studie z roku 2011 ukázala, že některé syntetické analogy hexahydrokanabinolu (HHC) „silně inhibovaly angiogenezi a růst nádorů indukovanou buňkami rakoviny prsu“. Japonští vědci publikovali v roce 2007 článek popisující působivou schopnost HHC blokovat bolest u myší. Ale je pravděpodobně příliš brzy na to říci, zda má velký příslib jako terapeutický lék.

Je legální a zůstane legální?

Kongres učinil rostlinu konopí a všechny její deriváty federálně legálními v zemědělském zákoně z roku 2018 – pokud rostlina nebo cokoli z ní vyrobené obsahuje méně než 0,3 procenta delta 9 THC.

I když se přirozeně vyskytuje v rostlině konopí, komerční typ se vyrábí hydrogenací kanabinoidů pocházejících z konopí pod tlakem s katalyzátorem, jako je palladium. Vědci z National Cannabis Industry Association nazývají výsledek „polosyntetickou“ konopnou sloučeninou.

V květnu 2022 9. obvodní soud v USA potvrdil, že delta 8 THC je legální podle definice konopí Farm Bill a že všechny ostatní sloučeniny a deriváty konopí jsou také legální, pokud neobsahují více, než je povoleno. maximálně 0,3 procenta delta 9 THC. To zjevně dělá z HHC legální konopný produkt a nabízí ochranu výrobcům a prodejcům HHC (a delta 8 a delta 10 THC, THC-O a THCP ), ačkoli někteří právníci poznamenávají, že jiné federální soudy by mohly dospět k odlišným závěrům .

HHC by však stále mohly jednotlivé státy zakázat. To je pravděpodobné, pokud se stane natolik populární, že ohrozí prodej na legálním trhu s konopím, jak jsme viděli u delta 8 THC.

„Veškeré informace uvedené na této webové stránce, jakož i informace, které jsou prostřednictvím této webové stránky poskytovány, slouží pouze ke vzdělávacím účelům. Žádná z informací zde uvedených není určena jako náhrada lékařské diagnózy a nelze takovou informaci považovat za lékařskou radu či doporučenou léčbu. Tato webová stránka nepodporuje, neschvaluje ani neobhajuje dovolené či nedovolené užívání omamných či psychotropních látek či páchání jiné nezákonné činnosti. Další informace naleznete v našem prohlášení o odpovědnosti

Zpět do obchodu